Hoog bezoek !

Zondag 12/5: Korfoe (zonnig, 25°, ideaal voor MOEDERDAG). Hoog bezoek.

Christien en Frank zouden landen rond 10u, maar we vonden het geraadzaam om ze eerst op hun positieven te laten komen in hun hotel, het ons goed bekende La Bella Venezia. Net als ons waren ze deze morgen zeker al om 3u opgestaan, om tijdig in Zaventem te geraken. We hadden dus afgesproken dat wij om 17u30 naar hun hotel zouden afzakken. Waar we uiteraard samen een glas hebben gedronken en dan een uurtje later naar het mooie restaurant Bougainvillea in het oude centrum zijn getrokken. Op een zonovergoten terras konden we proeven van de lekkere Griekse keuken, met zelfs een greek coffee en Metaxa achteraf. Zeker voor de 2 nieuwkomers , maar ook voor ons, was het genieten. Zo moet dat zijn

Ons hoog bezoek


Maandag, 13/5. Korfoe . Zonnig 25°

Geluierd en gewandeld. Maar eerst de dinghy op het droge getrokken, om de vloer op te blazen….en te constateren dat er nog een ander lek was. Ook de naad rond het ventiel was losgeraakt. Dus nog een tijdje bezig geweest om dit kek te dichten, dankzij het materiaal dat ik in Benitses had bekomen. Niet gierig geweest met de 2-componenten lijm. Ik zou nog 48u moeten wachten om de vloer terug op te blazen en te hopen, fingers crossed, dat mijn pogingen succesvol zullen zijn. Spannend.

In de avond zijn Christien en Frank voor de eerste keer aan boord gekomen voor een apero, waarna we samen naar het ons reeds bekende restaurant Porto Retounda zijn getrokken voor een lekker en betaalbaar diner. Maar nu zonder Metaxa.

Dinsdag, 14/5. Korfoe. 27°. Halfbewolkt.

Vandaag variatie op hetzelfde thema: wat klusjes, wandelen en winkelen. We hadden ontdekt dat er, dicht bij het “Nieuwe Fort”, aan de rand van het oude centrum, een half overdekte weekmarkt was, met een 20-tal winkeltjes (vooral vis, groenten en een eenzame slagerij), en een paar eenvoudige cafe-restaurants. Filets van zilverbrasem gekocht, maar deze bleken, ondanks verwoede pogingen van de dienstdoende kok, nogal smaakloos. En onze rugzakken volgestopt met groenten en fruit aan prijzen, die 60% lager waren dan die in de courante winkels. En veel verser.

Woensdag, 15/5: Korfoe – Ormos Kouloura – Korfoe. Zonnig. 25°. Weinig wind

Vandaag zouden we uitvaren met Christien en Frank, hun eerste keer ooit dat ze op onze boot het ruime sop zullen gekozen hebben.  We zouden een baaitje doen, Ormos Kouloura, gekend van vorig jaar. Misschien wat zwemmen, lunchen aan boord en dan met de dinghy in de latere namiddag aan land gaan om nog van een fris pintje te genieten. Mooi plan

Het begon goed: ik blies de vloer van de dinghy op en…..geen fwiet te horen en geen inzakkende vloer te zien. Mij plakwerk was blijkbaar geslaagd.

Om 10u30 kwam onze bemanning aan boord. Anderhalf uur op motor verder arriveerden we in Ormos Kouloura. De meerboeien lagen daar nog, zodat ik Ann kon blij maken met de boodschap dat we niet zouden moeten voor anker gaan. Fluitje van een cent dus? Foute redenering. Want een maneuver dat vorig jaar probleemloos verliep werd nu een karwei van jewelste. Het meertouw geraakte niet door het oog van de boei. En toen Christien dacht met de pikhaak de klus te kunnen klaren, liep het volledig verkeerd. Het duurde veel te lang voordat Ann het touw door het oog kon trekken. En de boot dreef onherroepelijk verder af van de boei. Christien, met de pikhaak nog aan de boei geraakte in paniek: ofwel moest ze de pikhaak loslaten ofwel werd ze in het water getrokken. Ik dan maar zelf naar voren gelopen, de pikhaak losgemaakt en dan terug naar het stuur de boot opnieuw naar de boei gestuurd. Na de nodige paniek en getier slaagden de 2 dames er dan toch in om het touw vast te maken. Den aperitief erna was dubbeldik verdiend. Van zwemmen was er plotseling geen sprake meer. Na een lichte lunch zouden we dan maar met de dinghy naar het strand trekken.

Het instappen in de dinghy ging wel niet zo vlotjes, gezien de onervarenheid en het lichte gebrek aan souplesse van onze 2 passagiers. Maar uiteindelijk lukte dit wel. We wilden eerst aanleggen aan het mini- ponton van de strandbar, maar al vlug bleek dat een aantal personen nooit van de boot zouden geraken. Dan maar op het strand gekoerst waar iedereen mocht kennismaken met het zilte water bij het uitstappen, niet altijd met het aangepaste schoeisel. Het pintje op het terras smaakte. Dan terug naar de dinghy. Een eenvoudig maneuver. Dachten we. We lieten Christien als eerste instappen. En daar liep het hopeloos fout. OK, zo een dinghy is niet superstabiel, maar als je jouw volledige gewicht op de zijkant legt en je niet vlot aan boord geraakt, dan…….beland je in het water. Mét heupzakje, waarin al haar kostbaarheden zaten, waaronder haar smartphone.  Nochtans had ik iedereen aangeboden om alles in onze waterdichte zak te stoppen, maar….. Hilariteit overal. En ook het afvaren van het strand verdiende geen schoonheidsprijs. Maar zo hebben we wellicht de dag goedgemaakt van iedereen , die vanop het terras van de bar van dit gratis schouwspel kon genieten.

Toen was iedereen nog droog

Dan maar terug naar Port Mandraki, en intussen de kleren te laten drogen. NB : een smartphone kan blijkbaar niet tegen een korte onderdompeling in het middellandse zeewater, want het is hiermee nooit meer goedgekomen.

’s Avonds gaan eten in restaurant Aegli onder de Venetiaanse gaanderijen. Eind goed al goed.

Donderdag 16/5 – Vijdag 17/5: Korfoe. Bewolkt met zelfs enkele lichte regenbuien.

Terwijl Christien en Frank met het openbaar vervoer een deel van Korfoe-eiland  verkenden, bleven wij 2 dagen in Korfoe, met variaties op hetzelfde thema van wandelen, winkelen, klusjes en toch nog ook een terrasje.

Vrijdagavond samen gaan eten in het restaurant van Port Mandraki. Heerlijk in een prachtige setting

Zaterdag, 18/5: Korfoe – Kassiopi. Zonnig in VM, bewolkt en zelfs regen in de latere namiddag.

Rond 10u30 afscheid genomen van de sympathieke havenmeester, Andreas, en van  de ons intussen zo vertrouwde Port Mandraki  en met Christien en Frank koers gezet naar Kassiopi. Tot groot genoegen van iedereen konden we een groot deel van de tocht op zeil afleggen. Ruime wind, zodat we “ niet te scheef” moesten varen. Zalig rustgevend. Unieke beleving voor onze passagiers.

’s Middags in Kassiopi aangemeerd. Aanleggen was niet eenvoudig, want pas na de derde poging pakte ons anker en lagen we uiteindelijk veilig aan de kade. Dankzij deze ingewikkelde maneuvers hadden Christien en Frank weeral iets om thuis verder te vertellen (factuur volgt nog). Bij dit maneuver werden we bijgestaan door Vassili, de eigenaar van het iets verder gelegen restaurant Kami. En dus was de keuze voor een restaurant voor de middag snel gemaakt. En het heeft ons niet gespeten, lekker eten, met uitzicht op de haven. We hadden gepland om in de namiddag te gaan zwemmen op het mooie rotsstrand van Kassiopi, maar met de zon verdween ook onze goesting. Enkel Christien beperkte zicht tot een portie pootjebaden. Het stadje verkend, maar niet te ver want mijn linkerknie begon serieus op te spelen zodat trappen doen een pijnlijke oefening werd. Dan maar een terrasje, en nog wat gewandeld en onze gasten wat souveniertjes laten kopen. Ook voor hen was het hun laatste dag op Korfoe. En tegen 18u begon het serieus te druppelen, zodat we nog snel opnieuw een overdekte terras moesten opzoeken, rechtover het busstation, voor een laatste gezamenlijk drankje. Om 19u20 namen Christien en Frank de bus terug naar Korfoestad, na een hartelijk afscheid. Wij bleven in Kassiopi.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.