9 juli: Gijon – Aviles: de eerste zeiltocht (21 mijl)

De eerste dag zouden we het op ons gemakskes doen: een tochtje van iets meer dan 20 mijl naar Avilès, een oude industriehaven aan een Ria. Onder een stralende zon rond de middag vertrokken, op volle zeil, met een zachte 3 beaufort. Heerlijk, maar halverwege was de wind zoveel afgezwakt dat we de motor wel moesten aanzetten, anders zouden we teveel naar de rotsen afdrijven.

Rond 17u legden we aan in Aviles, een basic haven, (uiteraard) zonder wifi, en het toilet uiteindelijk gevonden op een kwartier wandelen. Niet aangeraden voor iemand met buikloop.

’s Avonds nog voldoende tijd voor een wandeling in het zeer pittoreske, deels middeleeuws stadscentrum. Mèt mondmasker,  en zeker geen probleem om een plaats op een terrasje te vinden. Zo weinig volk, en dit in het hoogseizoen. Corona laat zich hier zeker gelden !

Tenslotte nog een babbeltje gedaan met Diana en Guy van de Mafra 3, een Brussels koppel dat ook de zelfde tocht maakt. Maar dan enkel tijdens hun vakantie, want zij werken nog (om ons pensioen te betalen). Aangenaam gezelschap.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.