10 juli: Avilès – Ribadeo (57 mijl)

Oei, we dienden de wekker te zetten: we hadden een lange etappe voor de boeg. En het zonnetje had vandaag een dag vrijaf genomen en zich laten vervangen door een grijs druilerig weertje met, zeker in de eerste helft van de dag, weinig wind, terug uit het noordoosten. Dan maar de motor aangezet, en die maar terug uitgeschakeld na 57 mijl, toen we aanlegde in het rustig haventje van Ribadeo, een mijl landinwaarts aan de Ria de Ribadeo. Gelukkig gaven de dolfijnen nog wat afwisseling; Tot drie maal toe kwam er een groepje ons even gedag zeggen. Toch steeds een mooi schouwspel

Gezien de meteo voor de volgende 2 dagen zwaar weer voorspelde (het kan hier zeer rap veranderen) boekte we ineens voor 3 dagen. Kwam ook goed uit, want op 12/7 konden we zo Ann’s verjaardag aan land vieren. Het restaurantje (La Solanas) , ons geadviseerd door Yesus, konden we nu al eens uittesten. En inderdaad, het eten was overheerlijk. Maar we zaten er de hele avond helemaal alleen. Corona is bezig om lelijk huis te houden in de horeca van Spanje ! Ocharme.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.