Wat voorafging

Wat voorafging

We hadden de start van ons tweede luik goed gepland. In februari waren we de Arwen, die in Gijon in Yates Marina, op het droge stond reeds gaan inspecteren en alles OK bevonden. Hij was daar in goede handen. Yesus, de havenmeester annex boekhouder van de Marina zorgde er zeer goed voor (sinds we de boot hadden achtergelaten kreeg ik hem minstens éénmaal per maand aan de lijn, en het whatsappverkeer met hem was nogal intens). Onze Airbnb was al vastgelegd voor 1 week, startend op 16 april.
En toen kwam Corona…..

In plaats van op volle zee, zaten we maanden thuis in halve quarantaine.

Maar op 24 mei hoorden we dat de grenzen op 1 juli terug open zouden gaan. Dan was reizen naar Spanje weer toegelaten. Dezelfde dag nog hebben we de rechtstreekse vlucht geboekt van Charleroi naar Santander via Ryanair.

Na een dagje Santander arriveerden we in  Gijon op 2 juli en konden we de Arwen weer op zijn paasbest zetten (weliswaar vijgen – zeer laat – na Pasen…). Met de nodige rustpauzes (haven was het weekend niet toegankelijk) werd de boot grondig geschrobd, geboend en geschilderd en ging de hij uiteindelijk op 8 juli in het water. Klaar voor de start.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.