25-26 juli: Ria de Muros

Gisteren hadden we al wat kunnen wandelen in het sympathieke stadje, dat blijkbaar ook bij vele Spanjaarden geliefd is. Het was er echt druk, en de horeca beleefde mooie momenten. Verteer kwam echter niet van de buitenlandse toeristen, want die zijn er niet, of nauwelijks. De havenmeester wist te vertellen dat er nog geen 20% van de normale bezetting werd geboekt. Ocharme, maar voor ons betekent dit dat er nooit stress is om een ligplaats te vinden.
Vandaag 26 juli, hadden we een verkenning van de Ria gepland, een beetje varen en het ankeren testen in een baaitje (wij hadden nog nooit met de Arwen geankerd, en Ann had zelf nog nooit een ankermaneuver uitgevoerd). Wonderwel verliep het maneuver vlekkeloos, pakte het anker onmiddellijk en bleef de Arwen mooi liggen in het gekozen baaitje. Volgende test: de dinghy in het water en de buitenboordmotor starten. Tot mijn grote verbazing startte die onmiddellijk. Een toertje rond de boot en terug vastleggen. Nu nog een frisse duik in het water. OK, maar de klemtoon lag toch iets teveel op “fris”. Ik heb eens wat rond de boot gezwommen maar was vlug terug uit het water. Om het zeewater af te spoelen, en om het gebrek aan treffelijke douche in de haven te compenseren, wilden we eens de buitendouche op de boot uitproberen. Vandaag kon echt niets stuk, want die werkte ook voortreffelijk. Het was zalig douchen, en deed ons denken aan de vroegere tijden, toen we met de kids buiten op de charterboot op de Griekse eilanden douchten. Waww! Nu was het echt een Griekenlandgevoel ( maar Griekenland ligt nog ver). Nog een picnicje aan boord, en dan op zeil terug naar her stadje Muros. Vanavond gaan we gaan eten in het restaurant Bar La Muelle, want deze mooie dag, die ook mijn verjaardag is, willen we in schoonheid afsluiten. Morgen varen we naar de Ria de Arosa. We kunnen er niet genoeg van hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.