Het is zover !

Vandaag, 7 mei, is het dan echt zo ver ! Jaren over gesproken, er naar toe gewerkt, de Arwen grondig verbouwd, zelfs Ann heeft de opleiding havenmaneuvers gevolgd. Onze droom is zich nu aan het realiseren: we zetten koers naar Griekenland, Arwen-to-Hellas

Om 9u55 trossen los, en hiermee afscheid aan de gastvrije haven van Nieuwpoort, waar we met 3 verschillende boten meer dan 18 jaar hebben vertoefd. Onze eerste etappe zou een korte worden, om de smaak te pakken te krijgen, omdat de wind uit het ZW komt en omdat het afscheid gisteren aan de zeer talrijk opgekomen zeilvrienden en familieleden nog wat in de kleren zat.

we zijn vertrokken !!!

Met relatief mooi weer (meestal zonnig, maar die 10° is toch een beetje kil voor de tijd van het jaar) en een aangename wind van 3Bft konden we toch een uurtje lekker zeilen. Daarna was het echter verder op motor want dan zat de wind pal op de neus. Met stroming mee waren we al om 13u10 aangemeerd in de Grand Large.

Gezien de meteo zullen we hier minstens 2 dagen blijven liggen (morgen wind tot 7 Bft én regen). Daarna stilaan richting zuidkust van Engeland (met misschien nog een tussenstop in Calais?)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.