Lymington: de Solent ligt bijna achter ons.

18/5: Portsmouth-Beaulieu River

De dag begon met een volgende poging van Ann om ui te varen. …
Ik vraag mij nog altijd af hoe we dat motorjacht aan de overkant nog juist op tijd hebben kunnen ontwijken. Het school geen 20cm! Enfin, Ann is nooit echt goed geweest in het achteruit parkeren van haar auto, laat staan van de boot. Verder oefenen zal de boodschap zijn.
Voor de rest was het een rustige, zonnige tocht naar de Beaulieu River, maar wel op motor wegens geen wind. Beaulieu (Engelsen spreken dat uit als “bjulie”) River is inderdaad even mooi als onze Pilote het had voorspeld, een rivier tussen het groen met zicht op de pronkmansions van de steenrijke Engelsen, veelal met een eigen private steiger.
In Buckler’s Hard Marina kregen we een plaats aan het bezoekersponton, dat evenwijdig met de rivier lag met een prachtig uitzicht. Dat nodigde uit voor een flinke wandeling. De ganse omgeving is wondermooi. Goed te begrijpen als je weet dat de oevers van de rivier volledig in handen zijn van de hertog van Montagu (ja, die van Romeo), die er over waakt dat alles ongerept blijft.
4 km verder bereikten we het idyllische dorpje Beaulieu, een prentkaart ! En met uiteraard het (niet te beoeken) kasteel (of één van) van de hertog.
En de fish and chips die avond in het restaurant dicht bij de jachthaven was ook even engels én lekker.

19/5: Beaulieu River – Newtown River

We kunnen blijkbaar niet genoeg krijgen van de rivieren. Onze volgende bestemming ligt quasi rechtover de monding van de Beaulieu River, maar dan op het eiland Wight. Maar wel iets totaal anders: het is een beschermd natuurgebied, zonder enige faciliteiten. Het enige wat je krijgt voor je 25£ is een boei om aan te leggen te midden de rivier. Een unieke kans om ons motorbootje te testen. De havenmeester had ons, daar in de verte, de aanlegsteiger aangewezen waar we naartoe moesten varen met de dinghy, met de duidelijke waarschuwing dat die pier tussen 16 en 19u niet bereikbaar zou zijn, wegens te lage waterstand. Wij dus iets na 15u vertrokken, voor de eerste maal licht gekleed want het was eindelijk eens wat warmer geworden.
We wisten dat we veel tijd hadden, gezien we pas om 19u terug naar de boot konden. Op ons gemak een koffietje in de New Inn, een kwartiertje wandelen van de steiger. Vervolgens een zeer lange wandeling door het reservaat, langs het coastal path tot aan het piepkleine stadje Newtown, met een mooie middeleeuwse kerk en Old Town Hall. Vergane, maar goed bewaarde glorie. Ietsje na 18u waren we terug in de Inn voor een pintje, zodat we om 19u, na nogmaals een kwartiertje wandelen, terug bij de dinghy waren. Die nog volledig in de modder lag ! De informatie van de havenmeester was toch wat minder accuraat dan we hadden gedacht. We zagen zo dat het nog lang zou duren voordat er voldoende water zou zijn. En dat we erg laat op de boot zouden zijn, waar we nog het avondeten zouden moeten klaarmaken. Niet te doen dus En wij terug het kwartiertje wandelen naar de Inn, waar we dan maar een (lekker) avondmaal hebben genoten. Intussen vernamen we dat de zon hier rond 20u50 ondergaat. Dat wordt dus spannend om nog voor donker aan boord te gaan. Gelukkig ging het nog redelijk vlot met de bediening, konden we om 20u30 de reeds goed gekende wandeling naar de steiger opnieuw aanvatten (die dag hebben we 14 km gewandeld), en zagen we, in het schemerduister, dat er nu wel juist voldoende water onder de dinghy zat. Het was toch al bijna donker toen we terug op de Arwen zaten. Oh ja, moet ik er nog bij vertellen dat het juist pijpstelen is beginnen te regenen op het moment dat we in de dinghy stapten…….? Onze kleren waren pas 2 dagen later opnieuw droog.

20/5: Newtown River – Lymington.

Na de regenbuien van gisteren, beloofde de meteo stilaan een weersverbetering, maar de wind was niet van de partij. Dus op motor naar Lymington. Zeer mooi, schilderachtig (en dus toeristisch) havenstadje, waar we naartoe zijn gewandeld en daar wat kleren hebben gekocht.

De poging om in het terugkeren een korter weg te nemen was, tot de ergernis van Ann, niet echt succesvol. Na een paar keer de weg vragen en wat terugkeren hebben we de jachthaven dan toch terug gevonden. En hadden we weer meer dan 10 km gewandeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.